Nieuws; (CORONA)update, Mijn Gezondheid.net Nieuws; (CORONA)update, Mijn Gezondheid.net
Praktijkmedewerkers Dr. Schepens Praktijkmedewerkers Dr. Schepens
Hoe en wanneer zijn wij te bereiken? Hoe en wanneer zijn wij te bereiken?
Praktijkassistentie en ondersteuning Praktijkassistentie en ondersteuning
Waarneming &  Huisartsenpost Waarneming &  Huisartsenpost
Waar is de praktijk? Hoe kan ik mij inschrijven? Waar is de praktijk? Hoe kan ik mij inschrijven?
Links Links
Praktijknaam en Logo Praktijknaam en Logo
Samenwerking Samenwerking
Diversen Diversen
Privacybeleid Privacybeleid
Aequilan, Huisartsenpraktijk Schepens

Dr. Smithuis

dr.Smithuis

Dr.M.Smithuis

Mijn naam is Mariëtte Smithuis (1979). Na mijn studie Geneeskunde te hebben voltooid aan de Universiteit van Nijmegen in 2007, ben ik anderhalf jaar werkzaam geweest op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis van Bergen op Zoom. Dit was een leerzame ervaring waarbij ik inzicht verwierf in de acute gezondheidszorg en mij er van bewust werd dat kortdurende patiëntencontacten niet mijn voorkeur hadden. Graag bouw ik een langdurige relatie met patiënten op. Daarnaast besefte ik dat ik het lichaam niet op wilde delen in orgaansystemen, maar dat mijn interesses uitgingen naar de mens als geheel. Mijn wens om huisarts te worden, was geboren.

Na het afronden van mijn opleiding tot huisarts in 2012 aan het Erasmus Universitair Medisch Centrum in Rotterdam, heb ik drie jaar met veel plezier als vaste waarneemster gewerkt in 2 praktijken in Breda - Heusdenhout. Daarna ben ik gedurende 1 jaar werkzaam geweest in de Haagse Beemden. Sindsdien werk ik 2,5 dagen per week bij dokter Schepens. Voor mij is deze parttime baan een perfecte combinatie van het moederschap en het uitoefenen van een boeiend, betekenisvol vak.

Graag sta ik voor de mens klaar om te luisteren, de klachten te beoordelen en advies te geven. Ik houd van een zuivere communicatie waarin zowel de arts als de patiënt ieder zijn verantwoordelijkheid neemt. Daarnaast zijn respect voor elkaar en vertrouwen een basis voor een goede relatie. Voor een lach en een traan is in de spreekkamer ook altijd plaats.

Ik ben in de bevoorrechte positie om moeder te zijn van 3 prachtige kinderen. Een uitdaging om ze te sturen in hun ontwikkeling tot zelfstandige mensen. Ze hebben veel bijgedragen aan mijn ontwikkeling tot huisarts.

Ik hoop dat de patiënten zich op hun gemak voelen bij mij en kijk er naar uit om u te ontmoeten!